שמיטה – זריקת ירקות ופירות יחד לפח שמיטה

שאלה:

שלום וברכה,
יש לנו פח מיוחד לירקות ופירות כל השנים. הולך לקומפוסט.
האם מותר לזרוק לפח הזה פירות וירקות שמיטה ביחד עם לא שמיטה? (יש בו רק פירות וירקות לא קליפות ביצים וכד').
אם כן, האם מותר להכניס אח"כ לכלי קומפוסט או אסור?
תודה

תשובה:

אסור לזרוק קליפות שמיטה של יום זה יחד עם של יום קודם, כיון שהקליפות הישנות יותר ממהרות את רקבון קליפות השמיטה, ולכן אי אפשר לזרוק לקומפוסט מלא קליפות שמיטה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אין משמעות למה שזה שמיטה וזה לא, רק אם התערובת גורמת לריקבון מהיא יותר אין לערבב. תלוי בסוגים השונים. בדרך כלל מותר.