קטיף כמות גדולה של ענבים ליין מכרם מופקר בשמיטה

שאלה:

שלום לרבנים, יש לי חבר שרוצה לעשות יין מכרם שהפקירו השנה ואמרתי לו שלקחת 100 קילו ליין יכול להיות בעייתי מכיוון שמותר לקחת עד 3 סעודות, אך לאחר מחשבה על העניין אולי מכיוון שהיין ישמש אותו כל השנה ולא ניתן כל שבוע לקחת ענבים כדי לעשות יין אז יהיה מותר?

תשובה:

הנושא אינו הכמות, אלא הצורה, כחלק מהשינוי שחייב להעשות מדרך שאר שנים, התירו לקטוף רק כמות שאדם לוקח לבית לכמה ימים, ממילא אינני רואה דרך לקטוף בבית אחת מאה ק"ג.

מקורות:

ראה חזון איש סי' יב ס"ק ו.