קביעות סעודה על דגני בוקר – צורת פת

שאלה:

אדם שאוכל קורנפלקס שעשוי מחיטה שברכתו מזונות. האם יש עליו קביעות סעודה? (הוא לא נראה כמו לחם)
אם אפשר גם מקור תודה

תשובה:

דעת הגרש"ז אויערבך והגרי"ש אלישיב שיש קביעות סעודה על דגני בוקר, לדבריהם כל דבר אפוי שיש לו קרימת פנים נחשב תוריתא דנהמא [ראה וזאת הברכה דיבור הלכה סי' סה], וזאת על פי דברי הגינת ורדים [כלל א סי' כד], וכן ראיתי שנקט בפשיטות בהל' יום ביום פרק טז עמ' תעט. אמנם יש שחלקו בזה, ראה סדר ברכות [וינברג עמ' מא] מה שכתב בזה.