הלכות לפי הבן איש חי או לפי השולחן ערוך?

שאלה:

הרב עובדיה זצ"ל אמר שמי שגר בארץ ישראל צריך לקבל עליו את הוראות מרן שולחן ערוך,איך זה מסתדר אם אני הולך לפי הבן איש חי?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה כידוע יש נדון רחב בין גדולי פוסקי ספרד, כיצד להתייחס למנהגי הקהילות כארש אנו כאן בארץ ישראל. הגר"ע יוסף סבר באופן מחודש, שהשו"ע נחשב מרא דארעא דישראל, וגם היום אנחנו חייבים לקיים הכל לפי הוראותיו. רבים חלקו, למשל הגרב"צ אבא שאול ועוד, וסברו שהואיל וכיום אינו בחיים חיותו ובאו לכאן קהילות שלמות עם מנהגים משלהם מעירק או מצפון אפםריקה, עליהם להשאר במנהגיהם. ואכן רבים מבני עירק והסביבה נוהגים כדעת הבן איש חי בכל הענינים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. יש לי רב,הוא אמר לי לפני כמה חודשים שאולי יהיה לי יותר קל ללכת לפי מרן ולא הבן איש חי ואולי אני יחליף את הדרך שאני הולך בא, אבל אני החלטתי להמשיך ללכת לפי הבן איש חי ובחלק מההלכות (שהם כמובן לחומרא וקשה לי לעמוד בהם)אני הולך לפי ילקוט יוסף,זה בסדר?