לשון הרע בלי שמות

שאלה:

היי כבוד הרב , בעלי חזר מהעבודה ורצה לשתף אותי על איזה מקרה שקרה עם אחד העובדים שם ואני אמרתי לו שהדברים האלה הם לשון הרע , והוא אמר לי שלא בגלל שאני לא מכירה את הבנאדם שמסופר עליו הדברים , מה הנכון ? ואולי אני מגזימה .

תשובה:

שלום וברכה

בגדול זה יכול להיות נכון, שאם מספר בלי שמות ובלי לדעת מי זה אין איסור, אבל כיון שיש סיכוי שבסוף תדעי במי מדובר תביני או תשמעי, עדיף להמנע.