חוות דעת על חברת נופש – לשון הרע?

שאלה:

בפורום ציבורי בקשו חוות דעת על חברת נופשים שמוציאה טיולי נשים לחו"ל, מנסיון קרוב של חברה שהשתתפה בנופש כזה מדובר בנוכלות קשה מאד של חברה, אנשים לא יודעים מכך מכיוון שבציבור החרדי אף אחד לא מעז לפרסם על נוכלותם ברבים. אך נשים נופלות, נוסעות לנושפים וניזוקות קשה. (כספית וגם נפשית)
בפורום עליו דברתי בהתחלה, היתה בקשה של חוות דעת על החברה הזו וכמה וכמה נשים הצטרפו לשאלה אך אף אחד לא ענה להם. (לא המלצה ולא להפך כנראה מהפחד הנ"ל)
אשמח לתשובה האם מותר לי לענות את מה ששמעתי עליהם (הפורום ציבורי) ובאיזו צורה.
תודה רבה
רחל

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאין לך מידע אישי אלא רק מחברה שסיפרה לך, וגם מדוןבר בחוויה חד פעמית, לא הייתי סומך על כך, אם יש לך אפשרות לברר היטב את הנושא אצל כמה נשים ואת מתרשמת שאכן זו ודאי נוכלות אחרי הצלבה וכו' ולא תקלה חד פעמית וכדומה, נכון לפרסם, זו השבת אבדה, אבל לא כך…