בורר בשבת/ תפילה ביחיד

שאלה:

שלום.
1. האם מותר לבחור מתוך סיר חמין רק את מה שאני רוצה לאכול או שמדובר באיסור בורר?
2. בתחנון ביחיד חוץ מלדלג על י״ג מידות יש לדלג על עוד בהמשך או שיש להמשיך הכל כרגיל (נפילת אפיים, שאר בקשות של שני וחמישי, שומר ישראל וכו׳)

תשובה:

שלום וברכה

1. יש בכך בורר אבל ניתן לברור לפי כללי ברירה, כלומר אם אתה לוקח את מה שאתה כן רוצה, אוכל מתוך פסולת ולא להיפך, ואתה עושה זאת לצורך אכילה עכשוית, ובכלי שאינו מיוחד לברירה [סתם כף רגילה] זה מותר.

2. אפשר לומר כל השאר, ליפול אפיים בפועל כמנהג בני אשכנז – זה רק  במקום שיש בו ספר תורה כמבואר בסימן קלא.