הוצאות שבת – חבילה גדולה שחלקה לשבת

שאלה:

שלום הרב
אם קונים דבר מאכל שאי אפשר לקנות בחבילה קטנה אלא חייבים לקנות חבילה גדולה והכמות שצריך לשבת היא קטנה ואת השאר יאכלו ביום חול האם יש על כל החבילה דין הוצאות שבת שחוזרות או רק כנגד מה שיאכלו בשבת
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם זה דבר לא סטנדרטי, שלא אמורים לאוכלו בימי החול, ורק בגלל שנשאר משבת אוכלים, ודאי זה בכלל הוצאות שבת, כמו כל השאריות מיום השבת, אבל אם זה דבר שבאופן טבעי משתמשים בו גם בחול, זה שבמקרה קנו עכישו את החבילה לשבת זו לא סיבה שכולה תחשב צרכי שבת.

שבוע טוב.