ישיבה בהגבהת ס"ת כשאוחז ס"ת

שאלה:

א) מה המקורות לכך שהאוחז את ס"ת הראשון יושב בשעה שמגביהים את ס"ת השני? (כגון בראש חודש שמוציאים 2 ס"ת)
ב)האם הוא חייב לשבת, או שאם רוצה עומד, למרות שאוחז ס"ת בזרועו?
ישר כח גדול

תשובה:

ראה ספר פסקי תשובות סי' תרסט אות ב על המקורות למנהג הידוע שמי שרוצה לשבת בעת ההקפות כאשר ספרי התורה בחוץ בבית הכנסת, יושב כשספר תורה בחיקו.

למעשה נראה שזה גם חיוב לשבת כיון שיש בכך בזיון לספר תורה שבידו כאשר הוא עומד מפני ספר תורה אחר, וכך המנהג, אולם אינני מוצא כרגע מקורו.