פילוג ובחירות / חובת ההצבעה בבחירות

שאלה:

שלום כבוד הרב ולילה טוב
יש לי כמה שאלות בנושאים שונים:
1) אתם חושב כמוני שהמצאה חילוני חרדי דתי נועדו לפילוג ושנאה במקום שנקרא לעצמנו יהודים ולא בשמות אלה כמו שבתורה מוזכר בני ישראל ולא חרדי דתי חילוני
ואנחנו יודעים שבורא עולם אוהב את כולם לא משנה איזה מגדר הוא, למה זה נועד?

2) אתה חושב גם שימין ושמאל הומצאו ונועדו לפילוג העם?

3) האם אתה חושב שבבחירות הקרובות להצביע? בסוף של דבר אין אדם אמת בממשלה מה אתה חושב? לא הצבעתי נראה לי שתי בחירות בגלל שכולם שקרנים

אני רוצה להצביע לאיתמר בן גביר אני חושש שהיתקלל עם כול הנוכלים בממשלה (לא כולם) מחילה כבוד הרב על המילה.

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ההגדרות דתי חילוני ימין שמאל זה לא שאלה "למה צריך" אלו עובדות שיש דתיין ויש חילוניים וכמו שיש מילים שונות לכל הגדרה בעולם או לכל שם עצם בעולם, יש גם הגדרה לדתיים וחילוניים. ולשאלתך "האם זה משנה" וה"אם לא כולם אהובים"? בודאי זה משנה, אשרי מי שיודע את תפקידו בעולמו ומנסה לקיימו, ויש הרבה לרחם ולחמול על מי שאינו מכיר את בוראו ולא יודע את תפקידו ומחמיץ את כל תכלית חייו, ויש הרבה להתפלל עליו!

חובה גמורה להצביע בבחירות למפלגה של יהודים יראי שמים, מי שנמנע מלהצביע בבחירות שותף חד משמעית עם כל הפגעים הנוראיים שנעשים כנגד בורא עולם במדינה. כל הגזירות הרעות של שלטון "לפיד ליברמן בנט" ששנים יקח למחוק אותן וגרמו לחילול ה' בעולם, היו נמנעות אם כל יהודי שיש אהבת ה' בקרבו היה מצביע למפלגה של יראי ה'.

שנדע רק טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב..
    לפי התשובה שלך כל העדה החרדית הספרדית והאשכנזית רבנים דיינים ואבות בתי דין הרב עדס הרב משה צדקה הרב יעקב לוגסי הרב יעקב חיים סופר הרב דוד כהן הרב יצחק כהן הרב אמנון יצחק הרב יעקב משה הילל הרב חננאל שררה הרב האדמור מתולדות אהרון האדמור מסלונים הרב קופשיץ כל האלפי תלמידי חכמים שלא בוחרים שותפים לכל מה שקורה ??? רבי יואל וסאטמר כתב איסורי דאורייתא שאף אחד לא הפריך ולמה לנו להקשיב לרבנים{שאנחנו עפר רגליהם} שהם מבקשים כסף לישיבות מאיפה אנחנו יודעים שאין נגיעות בדבר אשמח לתשובה תודה רבה וישר כוח…

  2. אם אתה חושב שיש נגיעות אישיות לחזון איש, בבא סאלי, לרב שך לרב אלישיב הרב שטיינמן הרב עובדיה ועוד מגדולי התורה והיראה, ועמהם עשרות אלפי גאוני עולם תלמידי חכמים וצדיקים מכל החוגים, אז אין לי יכולת להתווכח איתו… אין מי שלא ענה על ספרו של הרבי מסאטמר, ובכל מקרה הסוגיא כרגע אינה עם תלמידיו שסבורים מטעמים השקפתיים שהם מנועים מלהצביע, הנושא כרגע הוא מול מי שאדיש לנושא וחושב שזה לא כל כך משמעותי או לא כל כך מחוייב, בענין זה חובה לדעת, שאין ויכוח על כך שמי שאינו מצביע שותף מלא לכל מה שיקרה בעקבות זה, מי שסבור שאסור להצביע יטען בצדק שאין לו ברירה אלא לגרום לכל זה, הוא אינו אשם כיון שאין היתר לעבור על איסור אחד כדי להציל את מה שנדרש להציל ואיתו אין לי ויכוח. אבל מי שאינו מתווכח עם רוב ככל גדולי ישראל שהורו להצביע, אלא שהוא אדיש, שידע שכל התועבות שיעשו בעקבות הנצחון חלילה של השמאל רשומים על שמו.

  3. לומר רק שאלתי זה היתממות של ממש, מה תאמר על אדם שרק שואל אם אתה מחלל שבת הוא עובר על ג' עבירות של יהרג ואל יעבור, חלילה וכדומה, סתם מתעניין כזה…
    אינני מכיר ספר שלם על הנושא מסודר, גם אין צורך כי הדברים שם חוזרים על עצמם, אבל למשל בנושא השלוש שבועות גם אני כתבתי כאן באתר לפני שנים, ראה כאן בהרחבה
    https://din.org.il/2017/06/05/%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%a9-%d7%a9%d7%91%d7%95%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%a8%d7%a5-%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c-%d7%91%d7%96%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%a0%d7%95/