ברכה על ראיית מפלי הניאגרה

שאלה:

האם יש ברכה עושה מעשה בראשית הרואה את מפלי הניאגרה?

תשובה:

נראה שודאי יש לברך ברכת עושה מעשה בראשית על מראה פלאי זה.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רכח

סעיף א

על ימים ונהרות, הרים וגבעות ומדברות, אומר: בא"י אמ"ה עושה מעשה בראשית; ועל הים הגדול, והוא הים שעוברים בו לארץ ישראל ולמצרים, אומרים: ברוך אתה ה' אמ"ה עושה הים הגדול.

סעיף ב

לא על כל הנהרות מברך, אלא על ארבע נהרות דכתיבי בקרא, כמו חדקל ופרת (בראשית ב, יד) והוא שראה אותם במקום שלא נשתנה מהלכם על ידי אדם.

סעיף ג

ולא על כל הרים וגבעות מברך, אלא דווקא על הרים וגבעות המשונים וניכרת גבורת הבורא בהם.