כהן שניגש לפני העמוד בתפילת שחרית

שאלה:

שלום
יש שני כהנים בבית כנסת אחד עולה שליח ציבור אין לו חיוב מידי פעם עולה .
השאלה בברכת כהנים אחד עומד ליד ההיכל והשני על הבמה שליח ציבור.ומברך גם הוא ושניהם מברכים ברכת כהנים כשהשליח ציבור על הבמה בגב אל הכהן ליד ההיכל ?
מותר הלכתית ?

תשובה:

אין בעיה בכך שהוא מפנה לו את הגב. יש שאלה כללית אם מותר לו בכלל לעלות חזן, לדעת השו"ע כאשר יש כהן אחר בבית הכנסת הוא לא אומר ברכת כהנים, אנחנו סומכים על דעת הפרי חדש שמיקל בזה, אבל זה לא לכתחילה, לכן ההמלצה לכהן שאינו חיוב, היא שלא לגשת לפני העמוד בתפילת שחרית.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות נשיאת כפים ונפילת אפים סימן קכח

סעיף כ

אם ש"צ כהן, אם יש שם כהנים אחרים, לא ישא את כפיו; (ולא יאמרו לו לעלות או ליטול ידיו, אבל אם אמרו לו צריך לעלות, דהוא עובר בעשה אם אינו עולה) (מרדכי פרק הקורא עומד והגהות מיימוני פרק ט"ו דתפלה ואגור). ואפי' אין שם כהן אלא הוא, לא ישא את כפיו אא"כ מובטח לו שיחזור לתפלתו בלא טירוף דעת, שאם הוא מובטח בכך כיון שאין שם כהן אלא הוא ישא את כפיו כדי שלא תתבטל נשיאות כפים. וכיצד יעשה, יעקור רגליו מעט בעבודה; ויאמר עד ולך נאה להודות; ויעלה לדוכן ויברך ברכת כהנים; ויקרא לו אחר; ומסיים החזן: שים שלום. ואם המקרא כוון לתפלת ש"צ מתחלה ועד סוף, עדיף טפי שיסיים המקרא שים שלום.