טבילת כלי לנטילת מים אחרונים

שאלה:

שלום לדיינים.שואל לגבי כלי מים אחרונים מקריסטל האם צריך להטביל?

תשובה:

שלום וברכה

כלי מים אחרונים אינו כלי הקשור לאכילה ואינו חייב טבילה. הפוסקים דנו בכלי לנטילת ידים שלעיתים משתמשים בו גם לאוכל, למשל נטלה שלפעמים מחממים בה מאכלים לילד וכדומה, אם חייב טבילה, יש שהקלו משום שהכלל הוא שהולכים אחר רוב תשמישו, ויש החמירו לטובלו ללא ברכה, וכמו שמצינו בסכין שלש חיטה שיש שהורו לטובלו כיון שלפעמים חותכים בו דברים אחרים.

אני מניח שבכלי מים אחרונים לא משתמשים לדברי מאכל.

מקורות:

ראה בהרחבה בס' אוהל יעקב סי' קכ אות קמג.