סדר ברכות קריאת שמע אינו מעכב

שאלה:

הרבה פעמים יוצא לי שאני לא מספיק להגיע לשמונה עשרה ביחד עם הציבור האם אפשר לדלג על אמת ויציב ולהשלים לאחר התפילה לכתחילה על סמך סימן ס סעיף ג וכמו שהביא המג"א בסימן נט ס"ק א

תשובה:

בודאי שאין לעשות זאת, משתי סיבות ראשית ברכות אלו נתקנו לכתחילה עם אמירת קריאת שמע, שנית, סמיכת גאולה לתפילה בשחרית עדיפה על חובת תפילה בציבור. מה שהבאת שזה לא מעכב אינו אומר שכך יש לנהוג לכתחילה בסיטואציה שהזכרת. מה שכן חשוב מאוד לדעת, שהחכם עיניו בראשו, וכאשר אדם מאחר לתפילה ונזקק לדילוג כדי להתחיל שמונה עשרה עם כולם, יש לו את סדר הדילוגים המבואר בשולחן ערוך בסימן נב [אף שלדעת המקובלים גם בפסוקי דזמרה אין לדלג כלל].