תפילה בציבור וחזרת הש"ץ

שאלה:

שלום כבוד הרב
בשולחן ערוך משנב סי' סט סק"ב א מביא בשם הרדב"ז "אם התפללו עשרה כול אחד ביחידי פרח מנייהו קדיש וקדושה"..אני שואל היום יש בתי כניסות שהחזן מחכה עד שיהיו עשרה לפני שמונה עשרה כדי להרוויח את הרדב"ז אבל במציאות שבימינו מדובר שלא התפללו כלל שמונה עשרה -האם בציור כזה גם הרדבז יודה שאין צורך לחכות עד שיהיו עשרה לפני התחלת תפילת הלחש ?
ישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

אתה מערבב כאן שתי הלכות שלא קשורות: יש חובה להתפלל במנין, וזה אומר שיש להתפלל שמונה עשרה בציבור ולא ביחיד. אין לזה כל קשר עם קדושה וקדיש וחזרת הש"ץ! זו חובה שקשורה לתפילת הלחש בעצמה. לצורך הענין אדם שחייב לצאת לפני חזרת הש"ץ גם מחוייב בכך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    כנראה שלא שאלתי נכון ,
    האם יש עניין לחכות לפני תפילת הלחש לעשרה שמתחילים יחד את התפילה או לא לפי שוע סימן סט?
    תודה

  2. שאלת נכון ועל זה עניתי, שסימן סט שציינת אינו רלבנטי לנושא, שם מדובר מי חייב בחזרת הש"ץ אבל יש עוד חובה, להתפלל במנין, וזה מדבר גם על תפילת הלחש שיש חובה להתפלל אותה עשרה יחד.