קריאת שמע של שחרית שלא עם תפילין

שאלה:

שלום לכבוד הרב
1. האם אדם יוצא ידי חובת קריאת שמע של שחרית אם לא קוראין אותה עם תפילין?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אין קשר בין שתי מצוות אלו, וברור שיוצאים ידי חובת קיאת שמע גם ללא תפילין, אלא שיש הקפדה מיוחדת שיהיו התפילין עלינו בעת קריאת שמע כדי שלא נהיה כדובר שקרים, שאנחנו אומרים והיו לאות על ידך וכו', ואין לנו תפילין ביד ובראש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. וכדאי להוסיף בסוף התשובה,שהמסקנה להלכה, שישתדל להספיק לקרוא קריאת שמע כשהוא עם תפילין ואם לא מספיק ורואה שעד שיתפלל יעבור הזמן, יקרא קריאת שמע ללא תפילין ויסמוך על הפוסקים שאומרים שאם בכוונתו להניח תפילין בהמשך היום,אין זה נחשב שמעיד עדות שקר