ריבית בשירותי נכיון אשראי

שאלה:

שלום,
אני בעל עסק המוכר מוצר בתשלומים בכרטיס אשראי,
בדרך כלל בעיסקת תשלומים, חברת הסליקה מעבירה את התשלום עבור העיסקה לחשבון הבנק שלי בהתאם לתשלומים, היינו עיסקה ע"ס 4000 ש"ח שנפרסה ל4 תשלומים, מידיי חודש אני מקבל 1000 ש"ח לחשבון הבנק.
יש אפשרות שנקראית שירותי נכיון, ובה חברת האשראי מעבירה לחשבוני מראש את כל סכום העיסקה וזאת תמורת אחוזים מסכום העיסקה.

האם יש כאן בעיה של ריבית כביכול חברת האשראי מלווה לי את הכסף מראש בתמורה לאחוזים?

תשובה:

שלום וברכה,

אכן זה ריבית, אבל לחברות האשראי בארץ יש היתר עסקה וניתן להסתמך על ההיתר עסקה שלהם.

בהצלחה.