אמירת קרבנות

שאלה:

אדם שמתפלל בבית כנסת שבו לא אומרים קורבנות והוא נוהג לומר האם יש עניין שישלים אחרי זה? והאם יש חובה באמירת קרבנות?

תשובה:

אין כזה דבר בית כנסת שנוהגים שלא לומר קרבנות… יש מנהגים שונים מאיזה שלב בתפילה החזן ניגש לעבור לפני התיבה. ברוב בתי הכנסת האשכנזים של בני התורה החזן ניגש לעמוד רק בישתבח, אבל חלילה לחשוב בגלל זה ששם מתחילה התפילה, אלא שבאים 20 דק' קודם ומתפללים כל אחד בקצב שלו, כאשר כולם יודעים באיזו שעה יהיה ישתבח. תבוא בזמן מספיק שאתה יכול לומר את התפילה כסדרה. החלקים החשובים ביותר בקרבנות כשאין זמן, זה פרשת התמיד והקטורת. אדם שלא אמר הכל אינו חייב אבל כדאי להשלים לאחר התפילה.