הפעלת מונה מים בשבת

שאלה:

שלום, האם אפשר לקחת מים ממכשיר ביתי? בעקבות הוצאת המים המונה מופעל. אני שואל בשביל ספרדי שפוסק כדעת הרב עובדיה שפסיק רישא שלא ניחא ליה בדרבנן מותר. כלומר, ההפעלה של המונה היא חשמלית, אז זה איסור דרבנן (לדעת הרב עובדיה), והוא לא מתכוון להפעיל אותו. השאלה האם זה נחשב שניחא ליה, כיוון שהוא מצידו לא צריך את המונה אלא החברה, הוא רק משלם יותר בעקבותיו. יחד עם זה, יכול להיות שזה נחשב דווקא ניחא ליה כי הוא רוצה לשלם כמו שצריך, ובנוסף אם לא היה מונה, היו גובים ממנו כסף בצורה אחרת, אולי בצורה גלובלית שתגרום לו לשלם יותר, כך שאולי נחשב שהוא נהנה מעצם קיום המונה. תודה.

תשובה:

לכאורה זה נחשב ניחא ליה, בלי המונה הזה אין לו אפשרות לצריכת המים. בכל מקרה כיון שזו קולא על קולא… יש רבים שסברו שחשמל זה דאורייתא, ויש רבים שהחמירו בפסיק רישא דלא ניחא ליה גם בדרבנן, ויש מונים עם הכשר, אז למה להקל? היום רק יום ראשון, מה הבעיה לסדר שיהיה טוב?