מתנות לאבל

שאלה:

שלום רב, יש לי שתי שאלות בנושא של נתינת מתנות לאבלים:
1.אימי נמצאת כרגע באבל על אחיה שנפטר לפני 4 ימים, הבנתי שתקופת האבל על אח היא 30 יום, קניתי לאמי מתנה, (משהו קטן) האם מותר לי להביא לה את המתנה בסיום תקופת האבל?
2. סבתי איבדה את הילד שלה לצערנו (אח של אמי) וקניתי לה בושם לפני הפטירה של דודי, את הבושם הבאתי רק אתמול מאילת וזה לאחר פטירת דודי, תקופת האבל של הורים על ילדיהם היא שנה, מתי אוכל להביא לסבתי את הבושם? אם בכלל?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי תוכל להביא לאמא אחרי השלושים ימי אבל.

טעות קטנה, אבלות הורים עך בניהם זה רק שלושים יום! אבלות בנים על הורים זה שנה, ממילא שאלתך נפתרה.. תביא אחרי השלושים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1