תיקון תריס בדירה שכורה

שאלה:

שלום הרב
אדם ששוכר דירה והחוט שמעלה ומוריד את התריס נקרע (יש לציין שהחוט היה די בלוי לפחות בחציו) על מי לתקן אם החוט של התריס?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

תיקון תריס מוטל על המשכיר ולא על השוכר.

בהצלחה.

מקורות:

לרוב בני אדם מזמינים איש מקצוע לתיקון תריס, ולכן המשכיר תיקון תריס מוטל על המשכיר. וכמבואר בשו"ע סימן שיד שכל תיקון שדרוש לו איש מקצוע מוטל על המשכיר.

גם אם נניח שרבים מתקנים בעצמם את התריס ולא מזמינים איש מקצוע, עדיין יש לחייב זאת את המשכיר כיון שיש לצרף שיטות של חלק מפוסקי זמנינו שסוברים שנהוג כיום שכל קלקול מוטל על המשכיר ולא על השוכר.