תפילת שחרית ללא חזרת הש"ץ

שאלה:

שלום
יש אצלנו ביישוב מניין שבאופן קבוע מתפללים שחרית ללא חזרה (וגם בשאר התפילות), המניין הזה מתאים לי מבחינת יציאה לעבודה, 1. האם יש בעיה להימנות עימם או להימנע? 2. לדעת איזה פוסק הם הולכים? 3.ובהנחה שכן, האם לענות אמן אחרי ברכות ראשונות/ומודים ?
תודה, בשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה
הנוהג הזה פסול מעיקרו,בשחרית לא עושים תפילה קצרה גם בגלל שזה הפסק בין גאולה לתפילה [אחרי גאל ישראל אין להשתהות ואין לענות אמן וקדושה…] וגם בגלל שמפסידים ברכת כהנים. גם אם היו עושים זאת העצה היותר נכונה היא שכולם מתחילים יחד ואומרים יחד עד אחרי קדושה ומממשיכים הלאה כל אחד בשקט כמבואר ברמ"א בסי' קכד סעי' ב וראה ביאור הלכה שם, ויש נוהגים שגם מרצה מתחיל שוב בקול כד שיוכלו לעשות ברכת כהנים ראה פסקי תשובות שם. אבל כאמור, לא תפסידו מעוד כמה דקות תפילה עם חזרת הש"ץ ראויה. אני בטוח שכך תצליחו יותר בעבודה. אם הם לא מסכימים לעשות חזרה, תמצא לך מנין ראוי יותר…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כמו שייעצת, כך הם נוהגים שכולם מתחילים ביחד (שליח ציבור בקול) עד אחרי קדושה וכו (וחוזר בקול ברצה), האם יש להם על מה שייסמוכו?