זה נהנה וזה לא חסר כשיש מקום פנוי באירועים

שאלה:

אם קניתי כרטיס כניסה (זול) לאירוע .. ואני רואה שיש מקומות פנויים (שעולים יותר כסף) האם מותר לי לשבת שם? או שצריך לשלם את ההפרש?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

באירוע שמוכרים כרטיסים או בנסיעות באוטובוס וכדו' לא שייך את המושג של זה נהנה וזה לא חסר. אדם שרואה שיש מקום פנוי באוטובוס אין לו היתר לעלות ללא תשלום, משום שיאמר שהרי בכל מקרה המקום באוטבוס הוא פנוי ולא עולה כאן מישהו אחר שרוצה את המקום [או שאם יעלה וירצה מיד יפנה לו את המקום], ואם כן לכאורה זה נהנה וזה לא חסר כי הרי המקום בכל מקרה עדיין נשאר ריק. וטעם הדבר שזה נהנה וזה לא חסר נאמר במקרה שהבית לא קיימא לאגרא כלומר עומד להשכרה [אגרא היינו שכר]. אבל במקרה שהעמיד אוטובוס עבור הנוסעים, יש ללכל נוסע לשלם עבור הנסיעה, כיון שלצורכו הפעיל את ההסעות. וכו כן באירוע אם רואה מקום פנוי שלא נמכר, האירוע הושכר עבור הצופים ולכן כל משתתף חייב לשלם.

וכמו כן אם אכן כבר קנה כרטיס במקום זול ורואה מקום פנוי שמחירו יקר אסור לו לשבת ששם אם לא משלם את המחיר היקר.

בהצלחה.