פניה לבית משפט לתביעות קטנות

שאלה:

הי שלום הזמנתי ארון לחדר שינה והוא הורכב בצורה לא תקינה הכל עקום. כמו כן יש עליו שריטות. וחסר כמה ברגים פניתי לקבלת שירות הגיעו אלי אחרי כחודש למרות שהתחייבו תוך 14 יום.
והגיע אלי מישהו ורק עשה עוד נזק לארון הבנתי שזה לא מתקדם וכנראה החברה רוצה שאני פשוט יתייאש השאלה שלי האם אני יכול לפתוח תביעה באינטרנט דרך בית משפט לתביעות קטנות
נ.ב. במקרה שהבעלים לא יהודי האם בכלל יש שאלה?

תשובה:

שלום וברכה,

כל תביעה יש לעשות בבית דין תחילה, וגם תביעה נגד גוי יש לתבוע תחילה בבית דין. אם הנתבע יסרב להופיע לבית דין תוכל לפנות לבית משפט. כדאי שתספר לבית דין שמדובר שנגר גוי ואולי הם יעמדו איתו בקשר ואז הם יתנו לך היתר פניה לערכאות.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שודאי לא יופיע בבית דין כתב בכסף הקודשים שמותר לתובעו בערכאות מיד. מקובל שהחברות גדולות בבעלות של אנשים שאינם שומרים תו"מ מתירים מיד לפנות לערכאות אבל אם מדובר באנשים פרטיים לא מתירים אלא אם תובעים תחילה בבית דין. מזכיר בית הדין יכול לשאול את הנתבע אם הוא מעוניין להגיע לבית דין, ואם הוא יענה בשלילה ניתן לתבוע מיד בערכאות.