שירים מפסוקים ומשיר השירים

שאלה:

שלום רב.העולם נוהגים להקל לשיר שירים ,בעיקר שירים חסידיים שלוקחים פסוקים ושירים אותם.בגמרא סנהדרין כתוב שזה בעייתי "התורה חוגרת שק אומרת עשאוני כמין זמר".
השאלה אם זה איסור שצריכים להוכיח עליו אנשים או שמוטב יהיו שוגגים ואל יהיו מזידים.
דבר נוסף ,זה מאוד קשה לעמוד בזה לא לשיר כיוון שכולם שרים היום.ראיתי באור לציון שאפשר להקל בסעודת מצווה,האם אפשר להקל גם בסעודות שבת?

תשובה:

נהגו להקל בזה בשירי רגש ודבקות שמחזקים ומעוררים לעבודת ה'.

מקורות:

ראה שו"ת יביע אומר ח"ג או"ח סי' טו.