נדרים וocd / תספורת בספירת העומר

שאלה:

בס״ד
שלום רב יש לי או סי די הרבה זמן וגם בעניין של נדרים השאלה שליי שיכול להיות שאמרתי או נדרתי לאבא שבשמיים שאני אסתפר בראש חודש הקרוב ואז רציתי בסוף להסתפר בערב עצמאות ואני לא יודע אם זה נקרא כאילו שלא אכפת לי מאבא אם אני לא אסתפר בראש חודש בסוף ושאני חושב רק על עצמי כאילו או אם אני אסתפר בסוף בראש חודש זה כי יש לי משהו לפני עצמאות ואז אם החלטתי בראש חודש להסתפר אז זה בגלל שאני חושב על עצמי רק ואני מפחד שאני אקבע תור רק בגללי ולא אכפת לי כאילו מאבא אני יודע שכנראה אין ערך לנדרים שליי אבל עדיין מבחינת הכאילו לא אכפת לי מאבא רק מעצמי אני לא יודע מה לעשות

תשובה:

אין חשש נדר כלל, רק חשוב מאוד לדעת!! אסור להסתפר בראש חודש הקרוב וגם לא בערב יום העצמאות! אלו ימי ספירת העומר! תספורת תעשה אם אתה אשכנזי החל מל"ג בעומר ואם ספרדי, החל מל"ד בעומר.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    קשה לי לא להסתפר כל העומר אז אני מעדיף להסתפר באחד מהימים האלה אבל כאילו אם בראש חודש אולי יש מקלים ובגלל עצמאות אחרי שאולי אמרתי לאבא שאני אסתפר בראש חודש אני אקבע לערב עצמאות זה כאילו אני חושב על עצמי