שביעי של פסח שחל בערב שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב
יום חמישי ערב חג שני של פסח
מכינים לפני כניסת החג תבשילים ( ומצה ) יום שישי בצהריים מותר לבשל או לא?
ואם כן איך?
ואם אני עושה מלא אוכל שיספיק לי ליום חמישי ושישי לקידוש אני יכול לחמם על פלטה עם שעון שבת?

תשובה:

אכן, אם התחלנו להכין את מאכלי השבת בערב החג, כלומר הנחנו עירוב תבישילין מצות וביצה או בשר לצורך שבת, מותר לבשל גם בשבת, אבל בתנאי שאנחנו לא מדליקים אש חדשה, אלא רק מעבירים אש מאש קיימת [למשל נר נשמה דולק מערב חג], וכמובן לא עושים שום פעולה חשמלית, לא בתנור ולא בכיריים!

אם מכינים אוכל לפני החג מותר להניחו על הפלטה בחג כדי שיהיה חם בליל שבת.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. "אכן, אם התחלנו להכין את מאכלי השבת בערב החג, כלומר הנחנו עירוב תבישילין מצות וביצה או בשר לצורך שבת, מותר לבשל גם בשבת" – המשיב הנכבד התכוון לאמר יו"ט לכאורה!