כשרות הבשר

שאלה:

שלום האם יש חשש נבלות וטרפות בשחיטה תעשייתית בישראל נכון להיום?
אני אוכל בשר מהודר לפי יכלתי באזור מגורי לנדא, מחפוד בית יוסף בד"ץ… הכל מהדרין למהדרין… מאידך חבר שלי טוען ולאחר ראיית סרטונים על פגמים מרובים בתעשייה של השחיטה והדברים מתועדים . רציתי לשאול האם הדבר נכון ויש להמנע מהשחיטה התעשייתית ולקנות בשר רק משחיטה פרטית… כגון הרב אמנון יצחק וכו… החבר שלי טוען שבכשרויות אין דבר כזה " דרגות" זה או כשר או טרף… האם הוא צודק? אשמח להתייחסותך
ואיך צריך לנהוג והאם יש בעיה בכשרות בד"ץ וכו….
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מבין מה שהזכרת, אם תקנה בכשרות בד"ץ העדה החרדית או הרב לנדא, תקבל מוצר מהדרין ללא כל חשש. כשרות הרב אמנון יצחק לא הייתי קונה כלל, כי מתוך מה שכתב והסירטונים שהוא מראה הבנתי שהוא חסר ידע בסיסי בכמה וכמה כללי כשרות המובאים בפוסקים. הארכנו בזה פעמים רבות כאן באתר.