להעיר ילדים – גזל שינה?

שאלה:

שאלה,
האם כשאני מעירה את הבת שלי בבוקר זה נחשב לגזל שינה? או כשהבן שלי נרדם למשל בבית אחר ואני מעירה אותו בשביל שנלך הביתה כי מאוחר גם נחשב?

תשובה:

שלום וברכה, אין איסור להעיר ילדים כאשר המטרה היא לצורך הילדים או לצורך ניהול הבית. את לא אמורה להשאיר את הילד רדום בבית אחר, וכן להעיר ילד בבוקר הינו לצורך הילד ולכן אין בכך איסור גזל שינה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי,
    בהמשך לשאלה הנ"ל,
    האם במקרה של תינוק שנרדם וההורים שלו לא מעוניינים שישן עכשו כדי שישן איתם עוד שעה/בלילה וכד' ולכן מעירים אותו/ שמים לו מים על הפנים וכד'
    האם שייך לעניין גזל שינה?