להביא את הילד לניתוח לפני התפילה

שאלה:

קובעים לבן שלי ניתוח בשעה של הנץ החמה ניתוח קצר ולכן אני לא אספיק להתפלל לפני, האם מותר לי להביא אותו לניתוח ורק אחרי הניתוח ללכת להתפלל שחרית

תשובה:

שלום וברכה

זה אפשרי אבל תראה להשתדל שתספיק להתפלל לפני סוף זמן תפילה [במדידה וזה לא אפשרי כלל יש כאן אולי ענין של עוסק במצוה, אבל כדאי מאוד כן להספיק], וכמובן חובה לומר קריאת שמע לפני סוף זמן קריאת שמע שזה ודאי אפשרי גם שם, זה זמן קצר.

רפואה שלמה!