תפילת פועלים – הנחת תפילין

שאלה:

היי
יש לנו מניין מאוד קטן בבית הכנסת בקושי 10 . הבעיה שהתפילה ממש מוקדם ב 0520 ושעה משיכיר בשעון הקיץ היא בערך 0649.
אני גם כהן יחיד בבית הכנסת . השאלה שלי האם עדיף ללכת למניין בבית הכנסת יותר מאוחר בשביל הנחת התפילין וציצית שיש אור ?
זה מניין מוקדם של פועלים אני לא עובד מוקדם אבל הולך כי זה הבית הכנסת הכי קרוב וגם יש שם בקושי מניין . השאלה אם זה בסדר להניח בלי ברכה בשעות כאלה מוקדמות שאני כביכול לא אנוס ויכול ללכת להתפלל במקום אחר ? תודה

תשובה:

זמן הנחת תפילין היום הוא בערך ב5:36, הפועלים שמתחילים קודם, יניחו בין ישתבח ליוצר ולא לפני התפילה, ויעשו זאת לא לפני הזמן הנקוב. ראה שו"ע סי' נג סעי' ג.

לך הייתי ממליץ ללכת למנין שמתפלל לכתחילה בהנץ החמה ולא קודם.

ברכה והצלחה.