להצהיר על נסיעות כדי לקבל תשלום

שאלה:

שלום כבוד הרב
הבת שלי זכאית להחזר נסיעות מתוקף היותה בחינוך מיוחד. יש תקציב להסעות העומד לזכותה.
הגענו להסכם עם חברת הסעות שבו אנו המשפחה מסיעים והחברה מעבירה לנו תשלום. ( הם מדווחים לעיריה, מקבלים את הכסף , גוזרים את החלק המגיע להם ומעבירים לנו תשלום בגין יום)
לפעמים יוצא שהילדה לא מגיעה לביה"ס מסיבות שונות כולל מצבים שהביטול הוא בגלל ביה"ס.
האם מותר לדווח על הימים הללו? מכיוון שבכל מצב יש זכאות להסעה
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הבת קיבלה זכאות לנסיעות והיא מקבלת את הזכאות של הנסיעות באותה שנה בכל מקרה – בין אם היא תיסע ובין אם היא לא תיסע, ולכן זה נחשב שהיא קיבלה זכות ממונית של נסיעות גם אם היא לא תיסע. ולכן מותר להצהיר על כל הימים כיון שהכסף ישולם בכל מקרה ואין סיבה שהחברה תקבל את הכסף ולא אתם.

בהצלחה.