אופן הנכון לגביית כסף ועד בית

שאלה:

שלום וברכה
בבנין שלנו ועד הבית נעשה בהתנדבות על ידי זוג שכנים צעיר ומסור, עד היום (כמעט 30 שנה) נעשו הדברים בהתנדבות על ידי 2-3 משפחות כיוון ששאר 6-7 הדיירים האחרים מסרבים לעשות זאת, כרגע ישנו שכן אחד המסרב לשלם ועד בית מכיוון שלטענתו גביית ממון ציבורי צריכה להיעשות בשניים, הוא עצמו אינו מוכן להיות ועד בית וכן גם לא להיות הגובה השני…
מה הדרך הנכונה לטפל בענין?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

טענתו של השכן שמתחמק מתשלום היא טענה ריקה לחלוטין!

כסף נגבה בשניים הכוונה לכספי ציבור או לכספי צדקה שיש חשש שאחד לוקח כסף לעצמו. כאן ידוע שהכסף הולך לניקיון וחשמל. וידוע כמה ההכנסות וכמה ההוצאות. אותו שכן שמתחמק מלשלם מעיקר הדין הוא חייב לשלם גם הוצאות של וועד הבית וגם עבור הניהול, כיון שהוא לא משתתף בניהול הוא צריך לשלם עבור הניהול. ואם הוא חושד שוועד הבית מועל בכספים ודורש שהגבייה תהיה על ידי שני שכנים אז קודם שישלם לשני השכנים עבור הניהול ואז ישלם גם את החובה שלו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1