תשובה על קרי

שאלה:

שלום, כבוד הרב, לפני שלושה ימים התבשרנו על פטירתו של גדול הדור מורינו ורבינו הרב חיים קנייבסקי צזוק"ל ושמעתי שחז"ל אומרים שביום שצדיק נפטר כל עוונותיו מתכפרים, גם החמורים ביותר שבהם. השאלה שלי היא האם כשאר צדיק נפטר, זה יכול לכפר גם על עוון פגם הברית?
תודה מראש

תשובה:

אין הבדל בין העוונות, רק מה שחשוב לדעת, שכל הסגולות למחילת עוונות זה תמיד עם התשובה, אין הוקוס פוקוס, יש לחזור בתשובה. עוד יש לזכור, שככל שאדם משתדל לשמור על עיניו ועל מחשבתו באופן נורלמי, ללמוד תורה בשמחה ועוד, אם קורה לו מקרה לילה לא להתייחס לזה, זה רק עצת היצר לשבור אותנו. בורא עולם ברא את האדם עם חולשותיו, בחורים שאינם נשואים מועדים לנסיונות, ומה שמוטל עלינו זה רק לשמור ולהקפיד באופן הרגיל בשמחה וללא חרדות. לא לחטוא במזיד חלילה, ולא לצפות בתכנים אסורים, מה שמעבר לכך הוא אונס ולא מתייחסים רק ממשיכים להשתדל ולשמוח.

יום נעים.