סגירת אתר מכירות ביום ההלוויה

שאלה:

שלום רב,

לצערינו, מחר נפרד לנצח ממרן הגר"ח קנייבסקי זצוקללה"ה.
זהו יום אבל לכל עם ישראל, כולל שביתה ממלאכה וכו' שאר הדברים המוזכרים בהלכה.

שאלתי היא: אני מחזיק אתר מכירות, האם צריך לסגור אותו? במידה וכן, ממתי עד מתי צריך שהוא יהיה סגור?

ייש"כ.

תשובה:

השאלה כבר לא אקטואלית אבל אין חובה לסגור, הרעיון לסגור את העסק הוא כי פתיחת חנויות במקום הקרוב למסע ההללויה הוא סוג של זלזול בכבודו, אין לזה קשר עם מה שהולך באינטרנט.

בשורות טובות.