תענית אסתר/ פורים

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
1. האם אדם עם בעיה נפשית כרונית הנוטל תרופות כל יום, צריך לצום בתענית אסתר? אם פטור, יכול לאכול כרגיל או להימנע מבשר וממתקים?
2. מי שצם ומי שפטור רשאי לכבס בגדיו , לנקות, ליטול ידיים כרגיל, ולהתרחץ בחמין בצום תענית אסתר?
3. מי צם יכול לבשל כרגיל בתענית אסתר לכבוד שבת ולכבוד פורים?
4. מחצית השקל כיום שווה 25 שח לאדם?
5. דיי לעשות סעודה פורים אחת הכוללת עוף ופת ביום הפורים עצמו ולא בשושן פורים ?
6. אם אני רוצה לתת משלוח מנות למישהו שאראה אותו רק לפני קריאת מגילת אסתר בבוקר, או כבר בערב לאחר פורים, עדיף לתת לפני קריאת המגילה או בערב כשנכנס שושן פורים?
7. דיי במשלוח מנות לאדם אחד כדי לצאת ידיי חובה?
תודה רבה ופורים שמח!

תשובה:

שלום וברכה

1. את פטורה מלצום, אבל יש להמנע ביום הצום ממתקים, כדי להשתתף בצער הציבור.

2.אפשר לכבס לנקות ליטול ידים כרגיל, מעיקר הדין מותר גם להתרחץ בחמין אבל בהלכה הובא שבעל נפש יחמיר על עצמו בזה.

3. אפשר לבשל.

4. מחצית השקל לבני אשכנז מעיקר הדין הוא שלושה מחציות שקלים בשווי כולל של שקל וחצי. ספרדים נהגו להדר לתת שווי של חצי שקל כסף, שלקולא הוא 24 ש"ח ולחומרא 38 ש"ח. אשכנזי שעושה זאת תבוא עליו ברכה.

5. עיקר דין סעודת פורים ביום הפורים עצמו, אלא שנהגו להרבות במאכל בשני הימים, אם זה מתאים לך זה מצויין.

6. מצות משלוח מנות היא דוקא ביום, יכול להיות לפני המגילה [אף שעל פי קבלה יש לעשות לאחריה] אבל לא בלילה.

7. די במשלוח אחד הכולל לפחות שני מיני מאכל.

פורים שמח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בקשר למה שהרב ציין כי בעל נפש יחמיר על עצמו ברחיצה בתענית האם לא מדובר בארבע תעניות שהן משום אבלות על החורבן מה שלא שייך בתענית אסתר