היתה עם אחר לאחר הגירושין ועתה רוצה לחזור לגרוש

שאלה:

התגרשתי לפני חודשיים .חטאתי ונפלתי לקיום יחסים עם גבר אחר ..הגרוש חזר לבית שלי ואנחנו כמו זוג נשויי ..רוצים שוב להתחתן ..האם אני מותרת לו לנשיאין שוב .והאם אני צריכה גט לחומרא

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה להתחתן שוב. כאשר אישה נישאת למישהו אחר לאחר שהתגרשה אינה יכולה לחזור לבעלה הראשון לאחר גירושיה מהשני (או פטירתו). אבל במקרה שלך שלא נישאת לאף אדם על אף שהיית איתו בקשר של יחסי אישות זה לא אוסר אותך לחזור לגרוש.

אשר לשאלה האם את זקוקה לגט לחומרא? אם אתם מתחתנים ודאי שלא, לכן ראוי לקבל החלטה מיידית מה עושים הלאה, ואם מתחתנים אז כמובן בחופה וקידושין ואין צורך בגט, אחרת, חייבים להיפרד וככל הנראה צריך גם גט לחומרא.