תשלום מלקוח על פתיחת חסימה באינטרנט

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה.
אני תוכניתן שעושה פרוייקטים שונים ללקוחות.
לעיתים יש פרוייקטים שמצריכים גישה לאתרים מסויימים אשר ספק האינטרנט שלי חוסם אותם. לעיתים הטיפול מול הספק כדי לפתוח את האתרים הללו לוקח כמה שעות. (הצוותים המומחים שלהם מסתבכים עם זה)
שאלתי: כיוון שאני עובד עם הלקוח לפי שעות (הוא משלם לפי שעה) האם את הזמן עבודה של פתיחת החסימות על הלקוח לשלם או שעלי לספוג זאת?
מקור ההסתפקות: מצד אחד מדובר על האינטרנט שלי, אם לא הייתי עובד עם ספק כשר אז לא היו כאלו בעיות. מצד שני, ברוב האתרים אין לי בעיות, והסיבה להתמודדות עם החסימה היא הצורך של לקוח ספציפי כזה או אחר בגישה לאתר החסום.

בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

הלקוח לא צריך לשלם על עיכוב של פתיחת אתרים שלא קשור אליו. אתה יכול להתנות מראש שאם יהיה עיכוב בפתיחת האתר הזמן יהיה על חשבון הלקוח, אבל אם לא התנתה זאת הלקוח לא צריך לשלם על עיכוב שלא באשמתו.

בהצלחה.