ביטוח חיים על שם אדם אחר

שאלה:

בוקר טוב, האם ניתן לעשות ביטוח חיים לאדם ללא ידיעתו, כמובן שאני המשלם ואני המוטב בפוליסה, והאם ניתן לענות על שאלות החברה המבטחת בשמו, כמובן בהגינות ותשובות אמיתיות.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם חברת הביטוח לא דורים את הסכמתו והם מסכימים שתערוך ביטוח חיים על אדם שלישי, הרי זו ראיה שאין לו שום הפסד מכך ומותר לך לעשות זאת. אם צריכים את זהותו ואתה מזדהה במקומות אין לעשות כך.

בהצלחה.