לשכנע את האבא שיקנה מוצרי חשמל חדשים לבית – המשך

שאלה:

המשך לתשובה שאין לקחת כסף ללא רשות האב .מה הדין אם אנו בני המשפחה עוזרים לאמא בבישולים אבל הגז רק אחד עובד ויוצא שזמן הבישול מתארך הרבה זמן וכן אי אפשר לעשות קניה מרוכזת כי המקרר קטן וכן אי אפשר לבשל לכמה ימים כי המקרר קטן .והיות וההלכה שאסור לנו לקחת כסף בלי רשות האב .האם נוכל לומר לאב שאנו לא עוזרים בכזה טירחה גם לנו יש משפחה ..ואם מותר ואפילו הכי הוא יתעקש מי שיסבול זה האמא אבל אולי על ידי זה בסוף הוא ישתכנע

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לכם להודיע לאבא שהעזרה בבית קשה ומסורבלת ולכן אתם לא מעוניינים לעזור עד שייקנו גז ומקרר חדשים. והאבא יחליט אם לרכוש או לא. אבל אסור לקחת ממנו כסף נגד רצונו לקנות דברים לבית.

בהצלחה.