קיצור שערות לבנות

שאלה:

שלום,

אני חוזר בתשובה ויש לי שאלה בקשר לענין גזרת שערות לבנות. רציתי לברר ולהבין את ההלכה.

יש לי זקן קצר שחור וכבר כמה שערות לבנות.
לפעמים שערות לבנות גודלות בצורה שהם יותר ארוכות וגם לפעמים יש לי שערות לבנות שגודלות מן הנחירים והם גם ארוכות וזה מאוד מפריע לי ומבייש אותי ובפרט בזמן שאני לומד בחברותה שאני קרוב לבן אדם, לא מפריע לי עצם שערות לבנות, מפריא לי שהן יותר ארוכות ובולטות.

האם מותר לי לגזור במספריים חלקית שערות לבנות (או שערה לבנה אחת) שנמצאות בתוך שערות שחורות, נגיד שיהיו באותו אורך כמו שערות שחורות?

וגם כדי להבין יותר מה הכוונה באיסור ללקות שערה לבנה מתוך שחורות לאיש האם הכוונה ביד ולגמרי לעקור?

תודה

תשובה:

ברור שמותר לקצר את השערות שיהיו כמו השחורות ואפילו קצת פחות, האיסור הוא לעקור לגמרי.

תצליח מאוד בדרכך החדשה!

הצטרף לדיון

תגובה 1