בושם עם אותו שם מלבד כיתוב "לגבר/לאישה"

שאלה:

מותר לגבר להשתמש בו?
ולאישה?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

השם אינו משנה, אם זה מיועד לגבר ובעל ריח אופייני לגבר – מותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה כבוד הרב
    הבושם הזה נמצא שנים רבות בישראל (אלא אם כן זה לא אותו בושם, אלא השאירו את שם הבושם "רושאס" והוסיפו שם נוסף ו/או שינוי מרכיבים – איני יודע) , פעם קראתי איזו תגובה שאמרה אם זיכרוני אינו מטעני, ש"רושאס" מאד נפוץ אצל גברים. אך לא יודע האם זה ריח אופייני לגברים כי לא מבין מהו ריח אופייני לגברים. "Rochas"
    בקיצר, אם הבושם מיועד לגבר, והרבה גברים משתמשים בבושם זה כבר המון שנים – אפשר להשתמש?

    תודה רבה כבוד הרב

  2. לכאורה אין חשש. אמנם אם זה מיועד לריח טוב בלבד, ולא כניטרול ריחות אחרים או כאחר גילוח וכדומה, יש לחשוש שעצם הפעולה הזו של להתבשם היא פעולה נשית שיש בה חשש זה.