להודיע על זמן עזיבה של המושכר

שאלה:

בס"ד

שלום

מתבקשת חוות דעתכם האדיבה.

הסכם שכירות דירה מגורים בלתי מוגנת

א. השכירות התחילה עם חוזה חתום ומודפס. אולם ההרחבות תקופת הסכם השכירות נעשו מספר שנים באמצעות שיחות טלפון, במסרונים SMS ובדוא"ל. האם החוזה עדיין נחשב כתקין לכל דבר ודין או השכירות נחשבת כשכירות ללא הסכם ?

ב. בחוזה יש סעיף עם הנוסח הבא:

"למרות האמור לעיל כל אחד מהצדדים רשאי להביא הסכם זה לכלל סיום ובלבד שימסור הודעה מוקדמת מראש ובכתב לצד השני .. יום מראש."

זאת אומרת אינו כתוב בסעיף את מספר הימים הנדרשו עבור מסירת הודעה מוקדמת מראש לסיום ההסכם.
נשאלת השאלה מאז שמספר הימים "פתוח" האם כל צד יכול להחליט בעצמו כמה ימים מראש הוא רוצה לתת הודעה מוקדמת מראש עבור סיום ההסכם?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

1. הסכם שכירות דרך מייל או כל אמצעי תקשורת נחשב לחוזה ומחייב את הצדדים. כמו כן אם לא היה חוזה מחודש והמשיכו לדור, החוזה הראשון עומד בתוקפו.

2. אם לא הוזכר מועד הודעה של העזיבה יש לנהוג לפי המנהג, ולכן השוכר צריך להודיע על עזיבתו כחודש או חודשיים [לפי הנהוג באותו מקום] לפי שעוזב. לרוב נהוג שצריך להודיע חודש מראש.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שיב סעיף ט.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. לא כתוב בחוזה כלום כיון שלא צויין בחוזה זמן, ולכן הולכים לפי המנהג. אם היה כתוב בחוזה את מועד ההודעה היו הולכים לפי הכתוב בחוזה.