טעות בהגרלה

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א
מוסד בעירנו עשה הגרלה עם יותר מחמשים פרסים וכל אחד היה יכול לקנות כרטיס בשביל הפרס שהיה חפץ בו. ומישהו קנה כרטיס וביקש שיכניסו להקופה שזוכים פרס מיוחד. אחרי ההגרלה התקשרו אליו מהמוסד שזכה בפרס אחר מה שלא קנה לאותו פרס בכלל. וכנראה שטעו ושמו הכרטיס בשביל הפרס השני מה שלא קנה. ועכשיו שואל האם צריך להודיע להמוסד שהם טעו ושיעשו הגרלה שניה, הן בשביל הפרס שזכה בו, שהרי שמו הכרטיס שם בטעות, והן בשביל הפרס שלא הכניסו הכרטיס שלו שם, והרי אחר זכה בו. מצידו הוא מרוצה להחזיק בפרס שזכה בו ולא לעשות מזה עסק. אבל הרי לא עשו ההגרלה כדין.

תשובה:

שלום וברכה,

הלקוח מוחל על הטעות והסכים למפרע על מה שהכניסו אותו להגרלה אחרת, ולכן ההגרלה תקינה ואין צורך לערוך הגרלה מחודשת.

בהצלחה.