ברכה על טעימת תבשיל / מאכל כדי לדעת את איכותו

שאלה:

אם אני הקונה ענבים טועם רק כדי לבדוק אם יש גרעינים בענב או לא.
צריך לברך?

תשובה:

שלום וברכה

יש בזה ספק ברכות, אז תכוון כן ליהנות מהענב. כמו כן, לא בטוח שהמוכר מרשה לטעום לפני שמשלמים… יותר נוח לו שתשאל אותו אם יש בזה גרעינים… יש לחשוש מגזל.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רי סעיף ב

הטועם את התבשיל אינו צריך לברך עד רביעית, ואפילו אם הוא בולעו; וי"א שאם הוא בולעו טעון ברכה, ולא פטרו את הטועם אלא כשחוזר ופולט ואז אפילו על הרבה אינו צריך ברכה. הגה: וספק ברכות להקל.