מגבונים שסותמים מערכת לא תקינה

שאלה:

שלום רב
בניין שאחד השכנים בנה, וכאשר חיבר את הביוב עשו את החיבורים בחלטורה ולא בצורה תקנית.
בפועל בכל כמה חודשים יש שם סתימות, וכאשר פותחים מגלים שם מגבונים שזרמו מהשכנים.
השאלה היא: בהנחה שאכן המערכת נבנתה בצורה לא טובה, אבל בשביל השימושים המותרים [שפיכת ביוב] היא טובה, ורק בשביל השימושים שאינם מותרים [זריקת מגבונים] היא לא תקינה, האם החיוב לתקן מוטל על השכנים או על השכן הנ"ל.
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הסתימה היא בצינור הפרטי של השכן שהוסיף צינור, התיקון מוטל על בעל הצינור. אם הסתימות הם בחלק המשותף, כל הדיירים צריכים להשתתף. אבל אם הסתימה נעשית בגלל הדייר שלא בנה את הצינור בצורה תקינה, הוועד הבית יכול להתרות בו שאו שיחבר את הצינור בצורה תקינה ביותר, או שהם ינתקו אותו מהביוב של הבניין, כדי שלא ייפלו הוצאות על דיירי הבניין.

בהצלחה.