חיתוך סלט ירקות בשבת

שאלה:

שלום. לגבי הדין שמותר לחתוך בשבת סלט בחתיכות גדולות אפילו שלא לאלתר, מהו הגדר של חתיכות גדולות מבחינה פרקטית? כמה זה גדול וכמה זה דק?
תודה

תשובה:

בביאור הלכה בסי' שכא סעי' יב כבר כתב ששיעור גודל החתיכות אינו ידוע לנו, אפילו בחיתוך לרצועות דקות הביאו הפוסקים ראיה לאסור, ראה ארחות שבת פרק ה הערה יב מדברי הגרי"ש אלישיב, מה שנהגו הוא כן לחתוך סמוך לסעודה וכאשר זה יותר גדול ממה שרגילים ביום חול, וכך בצירוף שיטת הרשב"א שהתיר סמוך לסעודה גם חתיכות דקות, זה כבר בסדר.

יום מבורך.