פתיחת פחית מיץ ע"י קש בשבת

שאלה:

שלום וברכה.
לגבי פתיחת פחית מיץ ע"י קש, שנוקב חור המיועד לכך. האם יש פוסקים שאוסרים? תודה

תשובה:

אני לא בדיוק מכיר את מה שאתה מתאר, אני מבין שזו לא פחית משקה רגילה, אלא יש איזה כיסוי רך במקום מסויים המיועד לנקיבה, במקרה זה לכאורה אין איסור, כיון שאין כאן עשיית כלי, וגם אין בעיה של מחתך כיון שאין ענין של נקב מסויים, ודומה הדבר למה שכתב השו"ע בסי' שיד סעי' ו, לענין נקיבת מגופת החבית.