שעטנז בג'קט / ברכה על ציצית שהסירה וחוזר ללובשה

שאלה:

שלום,
האם יש חשש שעטנז בגקט גינס שהבטנה מפוליאסטר והחיצוני מכותנה, אני שואל כיון שהבטנה נראית דמוי צמר אך לא כתוב רכיב כזה.

שאלה שנייה, אם לבשתי בבוקר ציצית אחת, והחלפתי לציצית אחרת( ברכתי עליה) ואחרי שעה בערך החלפתי לזאת ששמתי ראשונה, צריך לברך? הזמן משנה?
תודה רבה על התשובות

תשובה:

שלום וברכה

1. אם אין מילוי בביטנה, אלא רק הפוליאסטר הזה, אין חובת בדיקה.

2. אנחנו פוסקים שכאשר אדם מסיר את הציצית על מנת לשוב וללובשה, וכגון שנכנס להתרחץ, אינו מברך עליה כשלובשה שוב. אבל אם הסרת שלא על מנת לשוב וללובשה, או שעבר זמן רב מאוד מאז שהסרת אותה, שעתיים שלוש, יש לחזור ולברך.

מקורות:

ראה שו"ע סי' ח סעי' יד, ובביאור הלכה שם והערות החזון איש.