כמה ציציות

שאלה:

כבוד הרב רציתי לדעת האם מותר לי לשים ציצית פתיל תכלת בשבת ?
האם יש עניין בכך?
והאם יש לחשוש למשהו בלבישת פתיל תכלת?

ויש לי עוד שאלה יש בעיה לשים כמה ציציות ( אף אחד לא יודע אחד אני שם בפנים ואחד מוציא בלי נדר)?

תשובה:

אין כל בעיה, אדרבה, אבל אם אתה כבר לובש תכלת, תברר שמדובר במורקס – הארגמון, שככל הנראה הוא התכלת האמיתי, ולא שאר מיני תכלת שמצוי בשוק.

אפשר ללבוש כמה טליתות – ציציות. היה בירושלים רב גדול בשם הרב חיים פנחס שיינברג שהיה נוהג ללבוש כמאה ציצית בו זמנית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא שם, כיון שלא התברר במאה אחוז מה היא התכלת, ולא ראינו לרבותינו ששמו, ויש לי הרבה מה לתקן קודם, אבל זה הידור יפה, ובלבד שאכן שמים את המורקס הזה וממקום מוכר ומפוקח ולא סתם לקנות ברחוב…